Rubrik Av Publicerat
Re: naima Clover2 21-08-31 21:12
Allvarligt menat Bonjour 21-08-31 21:01
Naima uffe82b 21-08-31 20:48
Naima uffe82b 21-08-31 19:22
re topasen samson 21-08-31 18:32
Förnuftet har lämnat. Oförnuftet finns kvar naima 21-08-31 18:07
Clark Lain mountainman 21-08-31 15:40
Finns säkert förklaringar 0 aktier Bonjour 21-08-31 15:38
IC Clark Lain 21-08-31 15:30
Re:samson topasen 21-08-31 15:16
topasen samson 21-08-31 14:18
Bolagets hantering är oförståelig. kala 21-08-31 12:09
Re:Altic topasen 21-08-31 11:09
Ja Topasen, men... Alitc 21-08-31 11:03
Re:Altic topasen 21-08-31 10:58

Du är inte ensam om att göra det klassiska misstaget att bedöma ett aktiebolag efter börskursen. Jag ser att många här på detta forum är uppgivna och besvikna.

Men om man lyfter blicken och tittar på fundamenta i företaget, vad ser man då? Jo, man ser ett företag som är framgångsrikt inom många områden. Affärerna går förstås inte i ett rasande tempo än (vilket naturligtvis är en bidragande orsak till aktiemarknadens skepsis). Men det finns verkliga kunder och det görs verkliga affärer.

Personligen tycker jag att fundamenta är viktigare än börskurs, så jag är extremt nöjd med årets utveckling så här långt. Symbio-affären är t ex helt ignorerad av marknaden. Men verkligheten kommer ikapp förr eller senare.

Det bör vara på sin plats att påpeka att IMPC inte är ett förhoppningsbolag längre. Nu är det ett tillväxtbolag, men i ett väldigt tidigt skede av tillväxten.

Men jag önskar dig lycka till i dina investeringar! 🙂

Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Impact Coatings 13,32 -1,62% 13,32 0%

menar ni att ni sitter och lägger tid på att oja er över några sketna optioner eller om en VD har eller inte har aktier, medans Hyundai, Accendo är stor ägare samt alla i styrelsen har aktier, och en RNE tagit in ett stort antal miljoner på 25/aktie, f-n vilka dummer jönsar ni är.

Detta skriver du 2019 i Februari...

Det man skall bedöma och utvärdera för att skaffa sig en uppfattning om ett företags förmåga att lyckas på en marknad är bland annat:
1 Företagsledningens kompetens och erfarenhet
2 Produkternas unika egenskaper och fördelar visavi konkurrenternas dito..
3 Konkurrenternas produkter och affärskompetens.
4 Marknadens storlek och efterfrågan
mm

Det är svaren på ovanstående som skall avgöra om man skall riskera eget kapital på ett förhoppningsbolag.
Inte de spekulativa drömmar och förhoppningar som florerar och som florerat i detta forum under årtionden.

De tidigare företagsledarna gjorde så många bedrövliga, ja t o m klandervärda, misstag att deras betyg blir klart underkänt. Som en konsekvens av det borde alla aktieägare vänt företaget ryggen och sålt sina aktier.
Den nye VDn ser inte ut att ha en företagsledningskompetens eller erfarenhet värd att höjas till skyarna. Tvärtom! Den ser onekligen mycket svag ut!
VDs engagemang i företagen Under Production Comedy AB och In Tegulas AB imponerar definitivt inte på mig.
Bolagen omsätter kaffepengar och gör betydande förluster och har ingen verksamhet utanför Sverige.
Nuvarande VD saknar, på basis av offentliga uppgifter om honom, erfarenhet av internationell industriell verksamhet på företagsledningsnivå. Han saknar också kunskap om avancerad materialvetenskap. I synnerhet kunskaper om vakuumteknik d v s PVD som utgör ICs kärnkompetens.
Detta och mycket mer gör att jag f n inte har något förtroende för den nyckelperson som skall leda och utveckla företagets produkter, organisation och marknad till ett lönsamt företag.
Följaktligen rekommenderar jag att de som instämmer i ovanstående att sälja alternativt reducera sitt innehav.

PS Punkterna 2,3, 4 ovan lämnar jag f n utan kommentarer. Mer sedan. DS

Kursen var c:a 4,60 kr och toppade runt 40 för att nu vara vid c:a 13,30. Hade du hoppat på istället hade du kunnat göra en rejäl hacka men istället så har du matat på med inlägg hela vägen upp och ner till en i alla fall betydligt högre kurs än då du rekommenderade sälj eller minskning.

Jag påstår inte att du har fel i allt förutom att det inte går att tjäna pengar på IC, bara man vågar köpa och sälja, och än så länge så håller det att sälja på nyhet...

Vi kan ta exempel på Clark som kommer med sitt det finns inget att hämta hos IC, det har det aldrig gjort detta förmedlas från 3 kr till 40 kr och sen ner igen. Den som sitter med från 3 kr upp till 40 utan att realisera något måste vara girig eller ha andra orsaker till att inte sälja och köpa och tyvärr så gäller inte ditt gnäll alla, så är det! Det som är mest konstigt är nog dessa poliser som inte kan släppa sargen och ta hand om sitt eget liv och intressen utan måste hänga här som nån upprepande papegoja.

Jag har funderat i dessa banor också. Han jobbade ju först som tf CEO och det söktes en ordinarie.
Då sökte han och fick tjänsten. Så i samband med detta borde han köpt på sig en bunt.
Men det kan ju vara så att han tycker sig gjort sitt och tänker gå vidare? Hade han aldrig tanken på att stanna kvar är det däremot förståeligt han inte köpt på sig något.
Vi får väl se.

När jag återigen tittar in på detta sorgliga forum hittar jag trots allt vissa små glädjeämnen nämligen att flera gamla och notoriskt frälsta aktieägare / medlemmar från tidigaste perioden i ICs liv har lämnat forumet och IC d v s har kastat in handuken.Jag tänker bl a på Father, Winemaster och flera av deras kompisar. Deras frånvaro tar jag som ett bevis på att de har insett vilken Flopp IC är.
Måtte de inte uppträda i nya signaturer.
Sorglikt att konstatera är att gamla och frälsta Miii, Kala, Samson, Uffe82b, Lass O ännu inte har insett samma sak och kastat in handduken.
Man kan bara gissa hur mycket kapital de kastat i sjön och hur mycket energi de spenderat på ett hopplöst bolag.
De senaste skriveriverna om företagsledningens, CEO m fl, brist på förtroende på det egna bolaget talar ett tydligt pråk.
Att några frälsta försöker prata bort det faktumet visar bara hur indoktrinerade de är.
Döfött är bolaget. Av flera anledningar.
Men det tycks inte gå hem hos de frälsta på forumet.

Låter som att Clark Lain skall köpa värdepapper i Impact Coatings igen. Då blir ni förhoppningsvis 2 som handlar. Du och Torbjörn Sandberg.

Du har hållit på såhär i 10 års tid med att snacka ner aktien och köpa på dig. Sedan säljer du efter ett pm och så fortsätter det så.

Visst det är ju bättre om VD äger aktier och det ger en bra signal till marknaden, men det finns säkert bra förklaringar, själv gamblar jag inte med kort, casino eller hästar, skulle antagligen inte mås så bra om jag förlorade. Sen kanske han inte skulle kunna hålla sig ifrån att försöka påverka om han ägde aktier vi har ju ett dåligt färskt exempel på Serneke som höll på och skrev på Avanza om sina bolag.

Finns ingenting att hämta, det har det aldrig gjort.

Visst är det så att det känns bättre när CEO är delaktig i företaget och inte bara kvitterar ut sin lön.
Tittar man på Torbjörns föregående anställningar så ligger se på 2-3 år
https://www.linkedin.com/in/torbj%C3%B6rn-sandberg-a78679/
Han har nu varit på Impact i 3 år och 4 mån så kanske vi snart ser ett byte på CEO posten.

Sådana självklarheter är inget man ska behöva snacka med en CEO om. Det självklara för en nyanställd CEO är att handla på sig en bunt aktier när PM kommer ut om anställningen där det också framgår att CEO handlat på sig några poster.
P Wassen hade vett att göra det när han blev invald i styrelsen. Man kunde förväntat sig samma från vilken nyanställd CEO som helst.

Redigerades idag 14:20

Det betyder inte att vi måste tro att världen kommer att gå under. Hella verkar vara säkrad som kund, och de kommer också att komma upp till volymer rätt snart. Kommunikation är en färskvara som måste ut så fort det bara går, annars är den överkörd av något nyare.
Jag misstänker att Hyundais volymer har en trögare start, men vi fick en blänkare om att de fortfarande bygger på den nya maskinen, så det får vi ge den tid det behöver.

Men vi har en tendens att gå in i gamnacketerapi av och till, och det tjänar inte aktien på.

Håller med dig i allt.
Tråkigt att intresset verkar så lågt och förstår inget av detta med
optionerna.Varför ha en tilldelning på 100 000 optioner till Torbjörn när han inte verkar
intresserad att teckna eller köpa aktier.
Nog borde man väl pratat med Torbjörn om han var intresserad att teckna.

Redigerades idag 11:16

Ja Topasen, men man kan tycka att det ur företagets synvinkel vore positivt att visa intresset från sina anställda.
Har svårt att se framför mig hur Torbjörn ska kunna möta investerare framöver, nu när han uppenbarligen inte själv delar intresset!
Torbjörn har haft möjlighet att köpa från när Mark köpte sina 100 000 aktier på 6 SEKoch har valt att inte göra så. Mycket märkligt från en CEO!

Redigerades idag 11:07

Notera att anmälningsskyldighet endast föreligger om personen i fråga uppnår ett sammanlagt transaktionsbelopp om 5 000 Euro under kalenderåret.

Join us

Find us at the office

Dankovich- Vrtiska street no. 104, 59430 Avarua, Cook Islands

Give us a ring

Michaelangelo Rygiel
+44 277 385 112
Mon - Fri, 10:00-22:00

Write us